Vyhledávání


Kontakt

AIGAMES GNW

ing. M. Kohoutek 605939161

E-mail: obchod@aigames.eu

základní problematika

01.03.2012 10:56
Celý projekt Velké námořní války je tak rozsáhlý, že jsme ho přehlednost rozdělili do menších částí, které budou snadněji stravitelné pro případné zájemce.
 
Celá hra je vlastně víkendový projekt pro 20 a více lidí. Hraje ji šest základních týmů šesti mocností, zástupce OSN, Vatikánu a CNN.  Už to je základní problém, kvůli kterému vznikly i tyto stránky - jak a kde sehnat takový počet lidí, kteří by to uměli hrát a navíc měli všichni ten a ten víkend čas.  Proto jsme taky vydali a ještě vydáme treningové hry, na kterých se zájemci mohou seznámit s pravidly a vytvořit kolem sebe tým. Vše najdete  v rubrice  Jak začít 

 

Celou akci organizuje většinou naše firma Aigames, i když rádi poskytneme know-how všem, kteří by si to taky chtěli zkusit. Pro zájemce máme pak v plánu dělat tuto akci na klíč.
 
Kritikové hry nám často vytýkají její papírové zpracování, ale skutečně jsme nenašli lepší řešení v poměru cena/výkon, kdy počty jednotek jdou celkově do 100 a více kusů a každá loď musí mít své specifické identifikační znaky, o letadlech nemluvě.
 

 

Jak můžete vidět z fotek a videí, podstatná část hry, i když ne ta nejdůležitější spočívá v dobrém roleplayingu. Dalo by se říci, že je to takový specifický Larp, i když gró věci je hlavně hrací plán a umění pravidel. 
Proto taky skalní stolovkáři a stratégové budou mít se hrou možná problém, jelikož bude vyžadovat i  jejich osobní nasazení v první linii před televizními kamerami a početným publikem.